Animatiefilmmaker Hayao Miyazaki kondigt allerlaatste film aan

De 75-jarige Japanse animatieregisseur Hayao Miyazaki is niet tevreden over zijn als laatste film aangekondigde kortfilm en gaat het project uitwerken in een nieuwe langspeelfilm. Daarna stopt hij met werken.

De Japanse animatiefilmmaker en Oscarwinnaar Hayao Miyazaki heeft een allerlaatste film aangekondigd in de Japanse media. Miyazaki is een van de grote namen van de animatiefilmstudio Ghibli.

De 75-jarige regisseur is niet tevreden over zijn als laatste film aangekondigde kortfilm "Kemushi no boro". In die film maakte Miyazaki gebruik van computertechnieken, maar de nieuwe technieken leverden niet het gewenste resultaat. Hij gaat de kortfilm uitwerken tot een langspeelfilm.

Hayao Miyazaki won in 2003 een Oscar voor beste animatiefilm met "Spirited away". De film is de best bezochte film ooit in Japan. Hij verdrong "Titanic" van de eerste plaats in de bioscopen in Japan.

Drie jaar geleden kondigde Miyazaki aan dat "The wind rises" zijn laatste film zou zijn, maar de cineast besloot om langer door te gaan met filmmaken.

Meest gelezen