Canvas stelt scherp op Belgische fotografen

Vanaf zondag 20 november loopt op Canvas een nieuwe documentaire reeks over Belgische fotografen. In de vijfdelige reeks "België scherpgesteld" worden tientallen Belgische fotografen geportretteerd, onder hen Carl De Keyzer, Herman Selleslags en Stephan Vanfleteren.
© VRT - Las Belgas

Het gaat in de reeks achtereenvolgens over de fotografie van de actualiteit (persfotografie), documentaire fotografie, fotografie van de Belg in zijn vrije tijd, fotografie van de ziel van ons land (de "Belgitude") en de conceptuele fotografie (die ideeën in beelden vat).

"Voorbij de waan van de dag"

In aflevering 1 vertellen persfotografen aan de hand van iconische gebeurtenissen hoe ze de tijdsgeest beleefd hebben. Gaandeweg groeide het verlangen naar een autonoom beeld dat zich bevrijdt van de waan van de dag. Het is het verhaal van een strijd om erkenning, een bloeiperiode en een onzekere toekomst. Onder anderen Christian Carez, Filip Claus, Stephan Vanfleteren, Wouter Van Vaerenbergh en Jimmy Kets komen aan bod.

"België scherpgesteld" is vanaf zondag 20 november om 20.10 uur te zien op Canvas en Canvas.be.

Meest gelezen