Het nieuwscollege

© Geert Van Hoeymissen

Liesbet Vrieleman

Liesbet Vrieleman (°1976) startte haar carrière bij de VRT in 1999. Ze was er redacteur en eindredacteur bij programma’s als 1000 Zonnen, Mijn Gedacht,… in 2002 stond Vrieleman mee aan de wieg van het jeugdjournaal Karrewiet. In 2004 werd ze eindredacteur van Koppen, drie jaar later startte ze mee Volt op. In 2008 werd Vrieleman hoofdredacteur Nieuwsgaring en het jaar nadien algemeen hoofdredacteur bij VRT Nieuws. Na een periode van vier jaar als programmadirecteur bij SBS Belgium is ze sinds 1 juni Algemeen Directeur Informatie en Sport.

 

Brecht Decaestecker

Brecht Decaestecker (°1979) werd geboren in Roeselare, studeerde Germaanse Talen aan de UGent en volgde daarna een Master Journalistiek aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Hij begon zijn loopbaan als journalist bij de Krant van West-Vlaanderen en later bij Het Nieuwsblad. Vanaf 2006 werkte hij bij De Morgen achtereenvolgens als coördinator van de mediabijlage Media.com, chef nieuws, chef weekend, adjunct-hoofdredacteur en verantwoordelijke voor de digitale projecten. Vorig jaar stapte hij over naar Humo. Nu is hij hoofdredacteur digitaal van VRT Nieuws.

 

Griet De Craen

Griet De Craen (°1979) is sinds 2011 hoofdredacteur radio. Ze introduceerde er nieuwsuitzending op maat voor Studio Brussel en MNM. Ze was daarnaast verantwoordelijk voor de vernieuwing van de dagelijkse duidingsprogramma’s De Ochtend en Vandaag/De Wereld Vandaag op Radio 1. Onder haar leiding ontstonden ook nieuwe initiatieven als het Kiescafé van Radio 1, BEL10 en het zaterdagochtendprogramma Bonus. Griet werkt sinds 2003 voor de VRT-nieuwsdienst, eerst als online (eind)redacteur en daarna als verslaggever en eindredacteur bij radionieuws en –duiding.

 

Steven Samyn

Steven Samyn (°1972) komt over van De Tijd waar hij sinds 2013 chef weekend was. Steven startte zijn journalistieke loopbaan bij diezelfde krant in 1998 en ging in 2004 aan de slag bij De Standaard. Daarna stond hij van 2010 tot 2013 aan het hoofd van de politieke redactie van De Morgen.


 

Inge Vrancken

Inge Vrancken (°1972) werkt sinds 1999 bij de VRT. Ze begon als journalist en eindredacteur bij Ketnet en startte mee het jeugdjournaal Karrewiet op. Midden 2003 stapte ze over naar Het Journaal waar ze zich als buitenlandverslaggever toelegde op het Midden-Oosten. Ze specialiseerde zich in het bijzonder in de vluchtelingenproblematiek, terrorisme, Turkije en de situatie van vrouwen in de wereld. Inge was ook chef buitenland van 2008 tot 2011 en opnieuw van 2012 tot 2014.


 

Meest gelezen