Ivana over Trump: "Donald zal zijn penthouse in New York nooit opgeven"

Hoewel hij binnenkort naar het Witte Huis verhuist, zal Donald Trump tijdens zijn presidentschap grotendeels blijven wonen en werken in zijn penthouse in de Trump Tower in New York. Dat zegt zijn eerste echtgenote Ivana Trump. Zelf mikt ze op de post van ambassadeur in haar geboorteland Tsjechië.

Vijftien jaar was ze getrouwd met Donald Trump: Ivana Marie Zelníčková, beter gekend als Ivana Trump. Samen kregen ze drie kinderen: Donald junior, Ivanka en Eric. Alle drie duiken ze dezer dagen op in lijstjes met namen van mensen die papa Trump een topbenoeming in zijn regering zal geven.

In de New York Post doet Ivana enkele voorspellingen over het nakende presidentschap van de vader van haar kinderen. Zo bereiden de inwoners van Manhattan zich beter voor op nog méér verkeersellende, want volgens Ivana is Trump van plan grotendeels in zijn penthouse in de Trump Tower te blijven wonen.

"Ik denk niet dat hij dat appartement ooit zal opgeven", zegt ze. "Voor de andere bewoners van de Trump Tower zal het vast vervelend zijn, maar hij vindt er wel iets op."

Aan het Witte Huis zal hij volgens haar niet veel veranderen. "Hij zegt dat als vele andere presidenten vóór hem daar konden wonen, hij dat ook kan. Ik denk niet dat hij het Witte Huis met bladgoud zal bedekken."

(Foto onder: Donald en Ivana Trump in 1988)

AP1988

Trump Force One

Nog volgens Ivana zal Trump geen gebruik maken van Air Force One, het vliegtuig dat elke Amerikaanse president te zijner beschikking heeft. Trump zou ook als president de voorkeur aan zijn eigen vliegtuig geven, een Boeing 757 die inmiddels beter bekend staat als Trump Force One.

Dit heeft alles te maken met het feit dat Trump niet graag reist, meent Ivana. "Donald is als goeie Franse wijn: hij houdt niet van verplaatsingen of reizen. De voorbije achttien maanden heeft hij evenveel gereisd als in zijn hele leven samen. Gelukkig heeft hij zijn eigen vliegtuig, maar het bleef zwaar."

"Met Barron heb ik het meeste medelijden"

Ivana ziet ook voor zichzelf een rol weggelegd in de regering van Trump. Ze aast op de post van Amerikaans ambassadeur in Tsjechië, haar geboorteland. "Ik spreek de taal en iedereen kent me."

Naar eigen zeggen heeft Ivana het beste voor met Melania, de derde en huidige vrouw van Trump. Ook hun zoon Barron draagt ze een warm hart toe. "Hij is tien. Dit alles is nieuw voor hem. Hij moet nu van school veranderen en nieuwe vrienden maken. Met hem heb ik het meeste medelijden. Een heel nieuwe wereld zal voor hem opengaan, met beveiliging en zo."

Dat niet zij, maar Melania de nieuwe First Lady wordt, vindt ze niet erg. "Ik ben in elk geval niet jaloers dat zij nu al haar kleren moet beginnen in te pakken", grapt ze.

(Foto onder: Ivana Trump in 1993)

Meest gelezen