Licht op groen voor vrijlating beschuldigde uit "Making a murderer"

Brendan Dassey, een van de hoofdrolspelers in de documentairereeks "Making a murderer", zal worden vrijgelaten uit de gevangenis. De zwakbegaafde tiener werd in 2007 veroordeeld tot levenslang voor zijn betrokkenheid bij de moord op fotografe Teresa Halbach in 2005. In augustus werd de veroordeling uit 2007 vernietigd, maar het openbaar ministerie ging daartegen in beroep.

De advocaten van Brendan Dassey hebben bevestigd dat hun cliënt vrijgelaten zal worden uit de gevangenis van Madison in de Amerikaanse staat Wisconsin. Dassey is een van de belangrijkste figuren uit de documentaireserie "Making a murderer".

"Brendan Dassey heeft tot dinsdagmiddag om een adres kenbaar te maken waar hij zal wonen bij zijn voorlopige vrijlating. We hopen dat hij voor Thanksgiving (dit jaar op 24 november) bij zijn familie is", zegt advocaat Steve Drizin.

"Making a murderer" op Netflix vertelt het verhaal van Steve Avery en zijn neef Brendan Dassey. Avery werd in 2005 opgepakt voor de moord op de fotografe Teresa Halbach. Daarvoor had hij al 18 jaar onterecht in de cel gezeten voor de verkrachting van een vrouw.

Zijn neef Brendan Dassey was 16 jaar oud toen hij in 2005 bekentenissen van medeplichtigheid aflegde. Op basis daarvan werd hij veroordeeld tot een levenslange celstraf. Hij is nu vrijgelaten. Steve Avery zit nog steeds in de cel.

Openbaar ministerie alweer in beroep

In augustus vernietigde een rechter de veroordeling uit 2007 van Brendan Dassey als medeplichtige bij de moord van de fotografe Halbach. Het openbaar ministerie ging in beroep, maar nu heeft de rechter het licht op groen gezet voor de vrijlating van Dassey.

De moord op Halbach is het onderwerp van de populaire documentaireserie "Making a murder" op streamingzender Netflix. Het eerste seizoen veroorzaakte veel opschudding in de VS. Het tweede seizoen van de serie is in de maak.

Meest gelezen