Niet Francken, wel Parys kandidaat-burgemeester voor N-VA in Leuven

De N-VA schuift Lorin Parys naar voren als kandidaat-burgemeester van Leuven bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat blijkt uit een filmpje dat de politicus lanceerde op Facebook. De lijsttrekker wordt dus niet Theo Francken, zoals eerder werd gesuggereerd.

De voorbije weken werd volop gespeculeerd op een verhuis van staatssecretaris Theo Francken vanuit Lubbeek naar Leuven om een gooi te doen naar de burgemeestersjerp. Zo ver komt het dus niet. "Er is een kandidaat waar ik echt in geloof, die het goed voorheeft met jong en oud, arm en rijk. Dat is Lorin Parys, onze lijsttrekker", zegt Francken in het filmpje.

Lorin Parys is momenteel Vlaams Parlementslid en houdt zich onder meer bezig met adoptie en pleegouderschap. Hij wordt nu de uitdager van Mohamed Ridouani, die voor de SP.A kandidaat is om burgemeester Louis Tobback op te volgen. Carl Devlies is kandidaat-burgemeester voor CD&V.

Meest gelezen