Nog steeds spoorhinder na aanrijding in Brussel-Centraal

Het treinverkeer op de Noord-Zuidas ondervindt nog steeds hinder van een aanrijding eerder deze middag in Brussel-Centraal. Als gevolg daarvan is nog steeds één van de zes sporen versperd. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen van vijf tot tien minuten. Er wordt alles aan gedaan om de vertraging weg te werken voor de avondspits, klinkt het bij Infrabel.
archieffoto

De aanrijding gebeurde ter hoogte van spoor 2, door een trein die onderweg was van de luchthaven van Zaventem naar Bergen.

In afwachting van de komst van de hulpdiensten werd het treinverkeer in eerste instantie volledig onderbroken.

Rond 14.40 uur werden sporen 1 en 3 weer vrijgegeven. Alleen spoor 2 blijft momenteel nog geblokkeerd. De zowat 40 passagiers in de trein die betrokken was bij de aanrijding, zijn intussen ook kunnen uitstappen.

Meest gelezen