Piloten Lufthansa dreigen opnieuw met staking

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is er opnieuw niet in geslaagd een akkoord te vinden met haar piloten over het langlopende loonconflict. Daardoor dreigt een nieuwe staking. Dat meldt de vakbond Vereinigung Cockpit (VC). Wanneer het personeel het werk precies neerlegt, wordt volgens de vakbond 24 uur van tevoren bekendgemaakt.
BELGA/GAUDIN

Het loonconflict tussen Lufthansa, dochtermaatschappij Germanwings en het pilotenkorps sleept al aan sinds het voorjaar van 2014. Twistappel is de loonpolitiek van het bedrijf. De piloten zouden al vijf jaar geen loonsverhoging meer hebben gekregen, terwijl het bedrijf volgens de vakbond in die periode wel meer dan 5 miljard euro winst maakte.

Behalve over het salaris zijn de partijen het ook oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.

Begin oktober raakte bekend dat de piloten en de directie opnieuw rond de tafel zaten in een poging een oplossing te vinden, maar die onderhandelingen blijken nu dus mislukt te zijn.

Sinds 2014 zijn er bij de Duitse luchtvaartmaatschappij al dertien stakingen geweest, de laatste in september vorig jaar. De acties hebben Lufthansa al tientallen miljoenen euro's gekost.

Meest gelezen