Poetin en Trump hebben een eerste keer gebeld

De pas verkozen Amerikaanse president Trump en de Russische president Poetin hebben vandaag een eerste keer met elkaar gebeld. Ze zijn overeengekomen om de verhoudingen tussen de twee grootmachten te verbeteren, en hebben ook gesproken over samenwerking om het internationaal terrorisme te bestrijden.
AP2005

Poetin feliciteerde Trump nogmaals met zijn overwinning. Volgens het Kremlin is hij bereid om met wederzijds respect, op voet van gelijkheid en zonder inmenging in elkaars binnenlandse aangelegenheden in dialoog te gaan met de regering in Washington.

Dat laatste lijkt op een sneer richting Hillary Clinton. De Democraten hebben in de verkiezingsstrijd Trump maandenlang afgeschilderd als een marionet van Poetin en Rusland beschuldigd van bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingscampagne.

Poetin en Trump zouden het erover eens zijn dat de band tussen de twee landen moet worden genormaliseerd, en dat er een constructieve samenwerking moet komen in een breed aantal thema's. Zeker in de strijd tegen internationaal terrorisme en extremisme moeten beide landen de krachten bundelen.

Meest gelezen