Russisch gevechtsvliegtuig crasht in Middellandse Zee

Een Russisch gevechtsvliegtuig dat deelneemt aan de Russische operaties in Syrië, is neergestort in de Middellandse Zee. De piloot kon zich in veiligheid brengen, meldt het Russische ministerie van Defensie.
Een Russisch MiG-29 gevechtsvliegtuig

Het MiG-29 gevechtsvliegtuig was opgestegen vanop het vliegdekschip Kuznetsov, dat net voor de Syrische kust ligt.

Maar het toestel kreeg af te rekenen met een "technisch probleem" tijdens een trainingsmissie, meldt Russische ministerie van Defensie. Het is nog niet geweten wat er precies verkeerd liep.

Het gevechtsvliegtuig bevond zich op het moment van het ongeval op enkele kilometers van het vliegdekschip. De piloot kon zichzelf in veiligheid brengen dankzij zijn schietstoel, en werd opgepikt door een reddingsteam.

"Operaties gaan door"

Moskou meldt dat de operaties vanop het vliegdekschip Admiraal Kuznetsov zullen doorgaan, ondanks het incident. De Kuznetsov kwam vorige week aan voor de kust van Syrië. De Russische gevechtsvliegtuigen op het vliegdekschip voeren er vluchten uit om het gebied te controleren.

AFP or licensors

Meest gelezen