Steinmeier in poleposition om Duitse president te worden

De Duitse sociaal-democraat Frank-Walter Steinmeier maakt een grote kans om de nieuwe president van Duitsland te worden, nu meerderheidspartijen CDU, CSU en SPD toch een akkoord bereikt hebben. De CDU/CSU van bondskanselier Merkel heeft zich lang verzet tegen de kandidatuur van Steinmeier.

Steinmeier (SPD) is op dit ogenblik minister van Buitenlandse Zaken. Uit de peilingen komt hij naar voren als de meest populaire politicus. Driekwart van de Duitsers is tevreden met wat de politicus doet.

De president in Duitsland heeft alleen een ceremoniële functie, maar hij heeft ook een groot moreel gezag. De huidige president is Joachim Gauck. Op 12 februari wordt de nieuwe president gekozen. Het is nog niet geweten wie Steinmeier zou opvolgen als minister van Buitenlandse Zaken.

Meest gelezen