Trump roept manifestanten op niet bang te zijn

De pas verkozen Amerikaanse president Donald Trump roept de manifestanten die al sinds dinsdag op straat komen tegen zijn verkiezing tot president op om niet "bang" te zijn van het feit dat hij president wordt. Dat zei hij tijdens een interview dat gisteren werd uitgezonden op televisiezender CBS. Hij veroordeelde ook elke vorm van geweld tegen minderheden. Sinds zijn verkiezing werden daarvan al tientallen meldingen gemaakt.

"Wees niet bang. We gaan ons land herstellen", aldus Trump aan de manifestanten, die vooral vrezen dat de nieuwe president de rechten van de minderheden niet zal respecteren. Tijdens zijn verkiezingscampagne haalde Trump regelmatig uit naar immigranten, vooral Mexicanen en moslims, en liet hij zich ook zeer denigrerend uit over vrouwen. Ook zondag kwamen nog honderden mensen op straat tegen Trump.

Sinds zijn verkiezing werden bovendien al tientallen meldingen gemaakt van geweld tegen minderheden. "Ik vind dat heel erg om te horen. Ik zal (aan de daders van het fysiek of verbaal geweld) zeggen dat ze dat niet moeten doen. Het is vreselijk, want ik wil het land herenigen", zegt Trump. "Indien het helpt, zal ik recht in de camera zeggen: 'stop ermee'."

Trump zegt ook nog dat het "vreselijk is" dat er protesten zijn tegen zijn verkiezing. "Ik denk dat ze worden versterkt door de pers, want eerlijk gezegd, die zal elk klein incident dat in dit land gebeurt oppikken, dat er mogelijk eerder ook al was.

Trumps voormalige campagneleider Kellyanne Conway verklaarde op NBC dat het tijd wordt dat president Barack Obama en de Democratische verliezer van de verkiezing Hillary Clinton aan de manifestanten zeggen "dit is onze president".

 

Meest gelezen