Wickmayer verliest "warme wedstrijd" van Special Olympics-atlete Lies Gielis

Een tijdje geleden daagde Special Olympics-atlete Lies Gielis Yanina Wickmayer uit met een spandoek aan de kant van het tennisplein waarop stond te lezen: "Yanina, Balletje slaan? Ik ben alvast in vorm". Vandaag toonde Yanina dat ook zij in vorm is. Ze trommelde zelfs Sabine Appelmans op voor een dubbelwedstrijd.

De zogenoemde Play Unified-ontmoeting past in de campagne van Special Olympics Belgium, die het samen sporten van mensen met en zonder verstandelijke beperking promoot. De wedstrijd werd gespeeld in de Kim Clijsters Academy in Bree. Kim Clijsters zelf zat op de hoge scheidsrechtersstoel.

"De wedstrijd was super! Tennis is één van mijn favoriete sporten en tegen Yanina Wickmayer spelen was heel fijn," zegt Lies Gielis. Zij bracht Kim Lodewijckx (zie foto in tekst) mee die ook een verstandelijke beperking heeft.

"Ik heb geen seconde getwijfeld om de challenge te accepteren", vertelde een tevreden Wickmayer. "Mensen met of zonder een verstandelijke beperking kunnen elkaar perfect vinden in hun passie voor een sport en dat is wat wij vandaag ook getoond hebben. Ik ken Lies al een tijdje en ze is een echte atlete. Ik ben blij dat ik vandaag het unified-sporten kon steunen."

Clijsters: "Iedereen moet kans krijgen om sport te doen"

Ook Sabine Appelmans vond het duidelijk fijn om nog eens op de baan te staan. "Ik vond de dubbelwedstrijd met Lies enorm leuk. Ik heb er echt van genoten en we voelden elkaar meteen goed aan!"

Kersverse mama Kim Clijsters keek vanuit de scheidsrechterstoel geamuseerd toe hoe het viertal het beste van zichzelf gaf. "Iedereen moet de kans krijgen om sport te beoefenen, ongeacht hun beperkingen. Ik stel dan ook met plezier de club ter beschikking voor dit initiatief," vertelde de ex-proftennisster.

De vriendschappelijke wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Sabine Appelmans en Lies Gielis.

Meest gelezen