Zware ochtendspits door mist en ongevallen

De mist en een aantal ongevallen hebben een zware ochtendspits veroorzaakt. Op de Brusselse Buitenring is het momenteel twee uur aanschuiven na een ongeval. Eerder op de ochtend waren er ook heel wat problemen voor mensen die vanuit Limburg of de Kempen naar Antwerpen moesten.
Ongeval op de Brusselse Buitenring

Op de Brusselse Buitenring ter hoogte van Anderlecht gebeurde vanochtend een zwaar ongeval, toen een betonblok op een auto is terechtgekomen.

Het ongeval gebeurde toen werkmannen op de pechstrook een signalisatiebord aan het vervangen waren. Dat bord zit gegoten in beton. Bij het omhoogtakelen van dat bord is een van de betonstukken losgekomen. Dat blok ging door de vooruit van een auto die er op dat moment naast reed. De bestuurder overleefde het ongeval niet.

De linker- en middenrijstrook zijn momenteel afgesloten en kunnen niet worden vrijgegeven zolang de precieze omstandigheden niet duidelijk zijn. "Er zijn vertragingen vanuit Strombeek, met de nodige wachttijd tot gevolg", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. Rond 9 uur liepen de vertragingen op tot twee uur.

Het verkeer dat vanuit Groot-Bijgaarden, Machelen of Strombeek-Bever de E19 naar Bergen en Charleroi wil bereiken, doet dat best via de Binnenring.

Limburg naar Antwerpen

Eerder op de dag waren er ook al grote problemen voor mensen die vanuit Limburg of de Kempen naar Antwerpen moesten. Rond 6 uur reden twee vrachtwagens op elkaar op de E313 ter hoogte van Wommelgem. Even later gebeurde een tweede ongeval. Vrij snel ontstond er een file, zowel op de E313 als op de E34.

Mensen die van Lummen naar Antwerpen rijden, moesten rond 7 uur rekening houden met drie uur vertraging. De totale reistijd liep daardoor op tot bijna vier uur. Van Turnhout naar Antwerpen stonden mensen twee uur in de file.

Om iets over 7 uur werd de weg volledig vrijgemaakt, waardoor het fileleed voorzichtig begon af te nemen. Wel is het nog steeds extra druk op de kleinere wegen in de Voorkempen. Bussen van De Lijn hebben daardoor extra vertraging.

De situatie is op de voet te volgen op onze verkeerspagina.

Meest gelezen