Brexit of niet: Google bouwt nieuwe vestiging in Londen

De Amerikaanse internetreus Google gaat in het centrum van Londen een nieuwe vestiging neerpoten. Daar zouden tegen 2020 tot 3.000 nieuwe werknemers aan de slag kunnen gaan. Het nieuws komt middenin de brexit-onderzekerheid.

"CEO Sundar Pichai heeft vandaag de bouw bevestigd van een nieuw gebouw op de campus King's Cross - het eerste gebouw buiten de VS dat volledig bedacht door en eigendom zal zijn van Google." Zo heeft Google het nieuws van de nieuwe vestiging aangekondigd. Er zouden volgens bedrijfsbronnen tot 3.000 nieuwe jobs kunnen bijkomen. Dat zou het totaal in het Verenigd Koninkrijk brengen op 7.000, meldt ook de omroep BBC.

In een interview met de BBC zegt de CEO dat het Verenigd Koninkrijk nog steeds aantrekkelijk is voor bedrijven. Open grenzen en het vrij verkeer van geschoolde migranten zijn "absoluut" belangrijk voor het succes van de technologische sector in het land. Bronnen bij bedrijven voegen eraan toe dat indien er bijkomende "barrières" komen voor dergelijke migratie nu het land zichzelf uit de EU heeft gestemd, sommige investeringen van Google wel bedreigd zouden kunnen worden.

Meest gelezen