Brussels Expo wil herinvesteren in erfgoed Koninklijk Circus

Brussels Expo wil 100 procent herinvesteren in de infrastructuur van het Koninklijk Circus en de andere zalen van de groep. Het project moet op maandag 21 november goedgekeurd worden op de Brusselse gemeenteraad. Dat meldt Brussels Expo.

Met het project rond het Koninklijk Circus wil Brussels Expo de zaal opnieuw een optimale uitbating en een grote naambekendheid bezorgen. In werkelijkheid lijkt er weinig te veranderen, want Brussels Expo richt zich nog altijd op 100 tot 150 concerten per jaar en ook de genres veranderen niet. Er is in de hoofdzaak plaats voor muziek, met daarnaast ook aandacht voor dans en theater.

Het sterkste argument voor het binnenhalen van het beheer van het Koninklijk Circus is de jaarlijkse marge van 5 miljoen euro die de vzw heeft en die ze herinvesteert in haar infrastructuur. Vanaf 2018 wordt er ook jaarlijks 1 miljoen geïnvesteerd in het Koninklijk Circus.

CEO Denis Delforge kwam voor het eerst terug op de commotie die ontstond rond de toewijzing en de rol van Brussels schepen Philippe Close (PS) als voorzitter van Brussel Expo. "Ons project was sterk genoeg en wij hebben dan ook geen voordeel gehaald uit de nauwe banden die Philippe Close heeft met de stad. Wij zijn een onafhankelijke organisatie. Wij zijn een innovatieve actor en zoals in elke industrie worden de bestaande actoren dan wel eens nerveus."

Meest gelezen