Defensieminister Vandeput roept op tot sociaal overleg bij leger

Minister van Defensie, Steven Vandeput, zal bij zijn collega van Pensioenen, Bacquelaine, aandringen om nog dit jaar de sociale dialoog bij het leger op te starten. Dat heeft hij gezegd na een ontmoeting met de vier vakbonden van het leger.

Na een gesprek met de vertegenwoordigers van de vier militaire vakbonden zegt Vandeput er alles aan te doen om het departement en zijn medewerkers de toekomst te geven dat het verdient. Tegelijk benadrukt hij niets te beloven dat hij niet kan waarmaken.

Duizenden militairen waren vandaag in Brussel om te betogen tegen de plannen van de regering om de militaire pensioenleeftijd te verhogen. Vanaf 2030 wordt de leeftijd opgetrokken tot 63 jaar, nu moeten militairen verplicht met pensioen op 56 jaar.

"8500 manifesterende militairen is een belangrijk signaal", reageert Vandeput. Hij vraagt dan ook aan zijn collega van Pensioenen Bacquelaine om nog dit jaar het sociaal overleg op te starten en om oog te hebben voor de specificiteit van het militaire beroep. 

Meest gelezen