Het geslacht Trump: wie loopt straks in het Witte Huis rond?

Kersvers president Donald Trump brengt binnenkort een gloednieuwe "first family" met zich mee naar het Witte Huis. Vrouwlief Melania kennen we al, maar wie behoort er nog tot de familie Trump? Een overzicht van zijn kroostrijke familie, met vijf kinderen en acht kleinkinderen.

Na het eerder compacte gezin Obama, met dochters Malia (18) en Sasha (15), wordt het met de familie Trump een pak drukker in het Witte Huis. Trump komt zelf uit een groot gezin, als vierde van vijf kinderen. Zelf heeft hij ook vijf kinderen, drie zonen en twee dochters, uit drie huwelijken. Opvallend: ook zijn oudste zoon, Donald Jr, heeft vijf kinderen, onder wie eveneens een zoon Donald III.

Trump(f), de immigrantenzoon

De nieuwe president van de Verenigde Staten had de geschiedenisboeken kunnen ingaan als Donald Trumpf. Grootvader Friedrich Trumpf emigreerde in 1885 naar New York City, waarna hij zijn typisch Duitse naam liet verengelsen tot Frederick Trump. Ook Trumps moeder heeft Europese roots: de Schotse Mary Anne MacLeod verhuisde de dag na haar 18e verjaardag naar New York.

In zijn partnerkeuze zocht Trump het ook al twee van de drie keer in Europa: zijn eerste echtgenote Ivana was afkomstig uit Tsjechië, zijn huidige vrouw Melania is Sloveense.

Trump en de modellenwereld

Andere opvallende vaststelling: de familie Trump heeft iets met modellen. Pater familias Donald Trump is enkel getrouwd geweest met modellen. Zijn huidige vrouw Melania heeft een modellenverleden, en ook zijn vorige twee echtgenotes Ivana en Marla waren modellen toen ze Trump ontmoetten.

Ook Trumps dochter Ivanka heeft de kost verdiend met modellenwerk. En jawel: ook Trumps zoon Donald Jr. heeft een model aan de haak geslagen.

Enkele weetjes

  • Dochter Ivanka heeft zich voor haar huwelijk in 2009 bekeerd tot het jodendom. Trump zelf noemt zich "presbyteriaan", een tak die behoort tot het protestantisme.
  • Trumps jongste dochter Tiffany is vernoemd naar de gelijknamige juwelenwinkel op 5th Avenue.
  • Jongste zoon Barron is tweetalig opgevoed: de 10-jarige knaap spreekt vloeiend Engels en Sloveens.
  • Trumps oudere broer Fred stierf in 1981 aan een alcoholverslaving. "Freddy" was toen 43, Donald 35. Sinds het overlijden van zijn broer raakt hij daarom geen druppel alcohol meer aan. Trump rookt ook niet.

Meest gelezen