J.K. Rowling maakt rentree op witte doek met "Fantastic beasts"

In Brussel is "Fantastic beasts and where to find them" in première gegaan. Dat is een verfilming van het gelijknamige boek van J.K. Rowling. Op hetzelfde moment ging de film ook in Londen in première.
Image supplied by Capital Pictures

Vooraleer de bezoekers de film te zien kregen, werd er een live-stream opgezet naar de rode loper in Londen, waar 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' op hetzelfde moment in wereldpremière ging. Verschillende acteurs uit de film werden eveneens voor de camera's geïnterviewd.

Het hoofdpersonage van de film is Newt Scamander, een magiër die in 1926 in New York arriveert en een koffer met verschillende magische wezens met zich meebrengt. Wanneer enkele wezens ontsnappen uit de koffer krijgt Scamander de Amerikaanse autoriteiten achter zich aan en dreigt er gevaar voor de verhoudingen tussen de magische en gewone wereld.

Oscarwinnaar Eddie Redmayne neemt de hoofdrol van New Scamander op zich. Voorts zijn Colin Farrel en Katherine Waterston de bekendste namen in de film. De regie is van de hand van David Yates, eveneens regisseur van de laatste vier Harry Potter-films.

Vijf jaar na het afscheid van Harry Potter keren J.K. Rowling haar fantasieverhalen terug op het witte doek. Voor langere tijd, want er werden al vier vervolgfilms aangekondigd.

Meest gelezen