Ketnet wint M-Award voor "Boeva and the games"

De nieuwe M-Award voor Mediawijze Mediaproductie gaat naar "Boeva and the games" van Ketnet. Dat meldt het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid dat de prijzen uitreikt.

Vandaag zijn voor het eerst de M-Awards uitgereikt. Dat zijn prijzen waarmee het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid initiatieven die mensen aanzetten kritischer, creatiever en bewuster met media om te gaan meer zichtbaarheid geven.

Een jury had tien zulke initiatieven genomineerd voor een van de alles samen vier M-Awards. De jury hield daarbij rekening met het mediawijsheidsgehalte van de inhoud van het project, de gerealiseerde maatschappelijke impact, de mate waarin goed met partners werd samengewerkt en het vernieuwende gehalte.

"We zijn enorm blij met deze erkenning"

"Boeva and the games" van Ketnet is met de M-Award voor Mediawijze Mediaproductie aan de haal gegaan. In dat programma biedt komiek en gamer William Boeva Ketnetters een verhelderende kijk op de wereld van het gamen. Samen met jonge gamers, professionals en bv's probeert hij nieuwe games uit en probeert hij vooroordelen over gamen te bestrijden.

"We zijn enorm blij met deze erkenning", zegt Maarten Janssen van Ketnet. "Het was onze bedoeling verschillende doelgroepen te bereiken en daar zijn we ook in geslaagd. Door "Boeva and the games" brachten we een mix tussen educatie en ontspanning op kindermaat. Maar we wilden ook volwassenen bereiken. Door samen te werken met verschillende partners slaagden we erin om ook ouders en opvoeders te betrekken en te informeren."

"Boeva and the games" maakt deel uit van de zogenoemde Gameweken van Ketnet. Dat zijn weken waarin de zender gamen in de kijker wil zetten met onder meer lezingen voor ouders over mediawijs gamen in samenwerking met de Gezinsbond, een debat over mediawijs gamen, een game-event eind oktober in Flanders Expo te Gent en een televisie- en radiocampagne met als baseline "Gamers scoren ook in het echt". Dit alles met als doel om gamen in een positief daglicht te stellen.

Overige winnaars

Ook drie andere projecten hebben een M-Award gewonnen. De prijs voor Sociaal, Cultureel en Welzijn ging naar Weetewa, een vlogwedstrijd van Mediaraven.

De M-Award voor Mediawijs Onderwijs ging naar de campagne "Recht op afbeelding" van de Privacycommissie. De prijs voor Mediawijs Onderzoek ging ten slotte naar de game "Game jezelf reclamewijs" van het onderzoeksproject AdLit.

Alle M-Awards zijn uitgereikt voor Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD). Hij was "opgetogen om initiatieven die bijdragen aan mediawijsheid in Vlaanderen, in de bloemetjes te zetten." Hij hoopt "dat deze awards andere inspireren om toekomstige projecten uit te werken."

Meest gelezen