Microsoft kiest voor Brussels Airport als uitvalbasis

Nog geen jaar na de aanslagen op Brussels Airport heeft computergigant Microsoft een huurovereenkomst getekend om zich te vestigen in enkele nieuwe kantoren op de luchthaven. Ook Deloitte en KPMG zullen er hun intrek nemen.

Microsoft brengt vanaf 2018 haar Brusselse zetel onder in het nieuwe PassPort-gebouw op de Belgische luchthaven, een vastgoedproject dat ontwikkeld wordt door CODIC. Het gebouw zal ultra-moderne kantoren aanbieden met een indrukwekkend zicht op de landingsbanen.

Het "Internet of Things"-kantoor wordt de centrale trefplaats voor medewerkers, partners en klanten van het computerbedrijf. "Wij zijn bijzonder trots dat we ons nieuw kantoor op deze unieke plaats mogen vestigen", zegt Michael Beal, General Manager van Microsoft Benelux.

Naast Microsoft hebben ook Deloitte en KPMG, de luchthaven als nieuwe uitvalbasis gekozen. Deloitte opent vanaf januari 2017 haar Belgische hoofdzetel in het Gateway-gebouw. KPMG trekt net zoals Microsoft in het PassPort-gebouw. 

De komst van de multinationals op de Brusselse luchthaven wijst op een trend die al in vele grote Europese steden voorkomt: meer en meer grote bedrijven vestigen zich op luchthavens. Voor Brussels Airport is dit nog geen jaar na de aanslagen een opsteker. "Mobiliteit en toegankelijkheid zijn zeer belangrijk voor deze bedrijven. Dat zij zich in het hart van de luchthaven vestigen is een troef", zegt Arnold Feist, CEO van Brussels Airport.

Meest gelezen