Snapchat trekt naar de beurs

Het bedrijf achter Snapchat heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van bronnen die bekend zijn met de zaak.
2014 Getty Images

Snap Inc heeft de aanvraag volgens Reuters op vertrouwelijke basis ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. Nadere details, bijvoorbeeld over het bedrag dat het bedrijf wil ophalen of wanneer de beoogde beursgang precies zal plaatsvinden, werden niet vermeld.

Amerikaanse media meldden eerder dat Snap zo'n 4 miljard dollar (3,73 miljard euro) wil ophalen met een beursgang. In totaal zou door de marktintroductie aan de onderneming een prijskaartje van mogelijk ruim 25 miljard dollar (23,33 miljard euro) komen te hangen.

Het zou daarmee de grootste beursgang in de Verenigde Staten kunnen worden sinds Alibaba in september 2014 debuteerde op de beurs van New York. De Chinese internetmarktplaats haalde destijds een recordbedrag van zo'n 22 miljard dollar op.

Het bekendste product van Snap is Snapchat, een app waarmee gebruikers elkaar fotoberichtjes kunnen sturen die na enkele seconden weer verdwijnen.

Meest gelezen