Topmedewerker Trump doet liberale vrouwen als "bende lesbiennes" af

In een interview uit 2011 heeft Steve Bannon liberale vrouwen als "een bende lesbiennes" afgezet tegen conservatieve vrouwen. "Ze haten vrouwen als Sarah Palin en Michelle Bachman omdat ze niet in het progressieve plaatje passen", aldus de topmedewerker van Donald Trump.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Sinds zondag mag Steve Bannon zich de chef strategie en senior adviseur van Donald Trump noemen. De aanstelling doet meer dan een wenkbrauw fronsen. Bannon staat bekend als een man van ultrarechtse en al dan niet verholen antisemitische signatuur.

Ook over vrouwen heeft hij zich in het verleden laatdunkend uitgelaten. Een bewijs daarvan is een geluidsopname uit 2011 die naar aanleiding van zijn benoeming opnieuw is opgedoken. Het gaat om een fragment uit een interview dat hij op Political Vindication Radio gaf om zijn film "Fire from the heartland: the awakening of the conservative woman" te promoten.

Palin en Bachmann

In het fragment omschrijft hij conservatieve Republikeinse politica's als Michelle Bachmann en Sarah Palin als "geweldige vrouwen met een hoge moraal en een grote integriteit". Hoewel ze het tot topfuncties als gouverneur hebben geschopt, krijgen ze voortdurend aanvallen te verwerken van vrouwen uit links-liberale hoek, hekelt hij.

Dat laatste komt volgens hem omdat conservatieve vrouwen niet in het plaatje van progressieve vrouwen passen. "De emancipatiebeweging van vrouwen heeft enkele onbedoelde gevolgen gehad", zegt hij. "Zoals vrouwen die dit land leiden en toch hun familie genegen zijn, echtgenoten hebben en van hun kinderen houden. Het is geen bende dykes uit de Seven Sisters scholen in New England. Dat maakt liberale vrouwen gek en daarom haten ze vrouwen als Palin en Bachman."

In het Engels is dyke een pejoratieve term om naar een lesbienne te verwijzen. De Seven Sisters scholen zijn overigens een aantal universiteiten in het noordoosten van de VS waar historisch vooral vrouwen studeren.

Het bewuste fragment kan u hieronder beluisteren:

Meest gelezen