Erdogan haalt uit: "België belangrijk centrum van aanhangers PKK en Gülen"

De Turkse president Tayyip Erdogan beschuldigt ons land ervan een "belangrijk centrum" te zijn voor aanhangers van zowel de PKK als de Gülen-beweging. Ook naar Duitsland wees Erdogan met een beschuldigende vinger. "Onze westerse bondgenoten doen niet genoeg om de terroristische groeperingen te bestrijden."

PKK is een Koerdische militante beweging die verantwoordelijk is voor verschillende aanslagen in Turkije. De beweging van islampredikant Fethullah Gülen zit volgens Erdogan dan weer achter de mislukte staatsgreep van afgelopen zomer. En volgens Erdogan is België dus een bolwerk van aanhangers van beide bewegingen.

De Turkse president zei ook bewijzen te hebben dat organisaties in Duitsland geld inzamelen voor PKK-militanten. PKK staat in Europa en de VS nochtans op de lijst van terroristische organisaties.

De uithalen deed de Turkse president vlak voor hij vertrok op staatsbezoek naar Pakistan. "Onze westerse bondgenoten doen niet genoeg om de terreurgroep te bestrijden", klonk het vanuit Ankara.

Meest gelezen