Kinepolis heropent na elf jaar IMAX-zaal in Brussel

Kinepolis Group en IMAX Corporation gaan opnieuw een IMAX-zaal met laserprojectie openen in Kinepolis Brussel. De film "Rogue one: A Star Wars story" is op woensdag 14 december de eerste film die er vertoond wordt.

Van 1988, toen het bioscoopcomplex in Brussel geopend werd, tot eind 2005 was er al een zaal met IMAX-ervaring, maar de Kinepolis Group sloot de zaal omdat er te weinig geschikte films waren.

Elf jaar later wordt Kinepolis Brussel opnieuw de enige Belgische bioscoop met IMAX-technologie. Kinepolis is er naar eigen zeggen van overtuigd dat de IMAX-zaal en de aan het formaat aangepaste films vandaag wel een meerwaarde bezorgen aan de filmliefhebber.

De IMAX-zaal, met een scherm van 532 vierkante meter, zal plaats bieden aan 400 kijkers. "Het succes van IMAX in markten zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland, heeft ons ertoe gebracht onze voormalige IMAX-zaal in Brussel te heropenen en uit te rusten met de laatste nieuwe laser- en geluidstechnologie van IMAX", zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group.

Meest gelezen