Premier Michel: "Uitspraken van Erdogan zijn absurd"

"De uitspraken van de Turkse president zijn absurd". Met die duidelijke taal zet premier Charles Michel zich af tegen de beschuldiging van president Recep Tayyip Erdogan dat ons land een belangrijk centrum is voor aanhangers van de verboden Koerdische beweging PKK, maar ook een centrum is voor aanhanger van Fethullah Gülen, de geestelijke die volgens Ankara verantwoordelijk was voor de mislukte staatsgreep van afgelopen zomer.

Behalve absurd noemt premier Michel de uitspraken van de Turkse president over België als belangrijk centrum voor de aanhangers van Fethullah Gülen en de PKK ook "leugenachtig" en "lasterlijk".

"België is een rechtsstaat en het is niet netjes dergelijke verklaringen af te leggen over een land dat ook op een kritieke manier de gevolgen van terrorisme heeft ondergaan", aldus nog de eerste minister.

Michel herinnert eraan dat hij in het parlement reeds heeft verklaard dat "België niet zou tolereren dat de Turkse regering zijn interne conflicten naar België zou exporteren".

Meest gelezen