Syrische regeringsleger bombardeert kinderziekenhuis in Aleppo

Gevechtsvliegtuigen van het Syrische regime en van Rusland hebben voor de tweede dag op rij de provincie Idlib en delen van de stad Aleppo gebombardeerd. Het Syrische regime heeft daarbij een kinderziekenhuis, een bloedbank en ambulances geraakt.
Een archiefbeeld van Aleppo.

Na een bestand dat ongeveer drie weken heeft geduurd, hebben Rusland en het Syrische regeringsleger de bombardementen op de stellingen van Syrische rebellen gisteren hervat.

Ook vandaag gingen de bombardementen voort, in de provincie Idlib en ook op die delen van de stad Aleppo die de rebellen in handen hebben. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten dat vanuit het Verenigd Koninkrijk opereert, hebben vliegtuigen van het Syrische regime daarbij een kinderziekenhuis, een bloedbank en ambulances geraakt. 21 mensen zijn daarbij omgekomen, onder wie vijf kinderen.

Meest gelezen