Toneelhuis start samenwerking met Fabre en Van Hove

Het Toneelhuis gaat de komende jaren samenwerken met grote namen als Jan Fabre, Jan Lauwers, Alain Platel en Ivo Van Hove in het kader van het nieuwe P.U.L.S.-initiatief. P.U.L.S. (Project for Upcoming Artists for the Large Stage) richt zich op jonge makers die ambitie hebben voor de grote theaterzaal en biedt hen begeleiding door ervaren collega's. Het project gaat officieel in januari 2017 van start, maar het Toneelhuis presenteert dit najaar al werk van onder anderen Fabre en Lauwers.

P.U.L.S. is bedoeld voor jonge twintigers die binnen het meerjarige project zullen opklimmen van kleinschalige voorstellingen tot de overstap naar de grote zaal, met het oog op een vaste stek bij het Toneelhuis. De samenwerking rond P.U.L.S. houdt echter ook in dat het Toneelhuis elk seizoen voorstellingen (co)produceert van de ervaren theatermakers die zich engageren voor het project.

Op 17 en 18 november zal zo al "Nachtschrijver" van Jan Fabre en zijn gezelschap Troubleyn te zien zijn in de Bourlaschouwburg (foto), met Tiny Bertels, Gène Bervoets en Clara Cleymans in de hoofdrollen. Op 24, 25 en 26 november is het de beurt aan "De blinde dichter" van Jan Lauwers en Needcompany.

In deSingel komt in februari dan weer Ivo Van Hove langs met "Vu du pont". Voor het seizoen 2017-2018 staat al vast dat Lauwers een theaterbewerking zal maken van het gevierde boek "Oorlog en terpentijn" van Stefan Hertmans.

Meest gelezen