18-jarig meisje zwaargewond achtergelaten in park in Anderlecht

In het park vlak bij de Victor Rauterstraat in Anderlecht is woensdagochtend een 18-jarige vrouw zwaargewond aangetroffen. Dat meldt het Brusselse parket. De politie pakte vlakbij ook een man op. Hij beweerde dat hij niets met de vrouw te maken had en niet verantwoordelijk was voor haar toestand maar de onderzoeksrechter stelde de man in verdenking wegens poging tot verkrachting en plaatste hem onder aanhoudingsbevel. Wat er zich precies heeft afgespeeld in het park, is nog onduidelijk.

"Gisterochtend werd de lokale politie opgeroepen naar het park bij de Victor Rauterstraat in Anderlecht", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. "De politie trof er een jongedame van 18 jaar oud aan, die zwaargewond was. Bij de dame bevond zich ook een man, die geen enkele band met haar had. Die man werd opgepakt terwijl de politie een perimeter instelde, het labo opriep en de beelden van de bewakingscamera's in de buurt in beslag nam."

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar artsen vaststelden dat ze in levensgevaar verkeerde. Intussen zou haar toestand zich gestabiliseerd hebben, maar ze kon nog niet verhoord worden. Het parket vorderde ook een onderzoeksrechter voor poging doodslag en verkrachting.

De opgepakte man werd verhoord en ontkende elke betrokkenheid bij de feiten. De onderzoeksrechter besloot hem toch in verdenking te stellen voor poging tot verkrachting en plaatste hem onder aanhoudingsbevel.

Meest gelezen