"Kosovo heeft aanslag tegen Israëlisch elftal verijdeld"

De politie van Kosovo beweert dat ze verschillende aanslagen van IS heeft verijdeld. Een doelwit was naar verluidt het voetbalelftal van Israël dat recent op verplaatsing in Albanië speelde. Ruim 20 mensen zijn opgepakt.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

In Kosovo en Albanië zijn de voorbije dagen een reeks bloedbaden vermeden. Dat is tenminste wat de politie van Kosovo vandaag beweert. Concreet zegt ze dat ze verschillende aanslagen van IS heeft verijdeld.

De terreurgroep zou in Kosovo verschillende doelwitten zoals officiële instituten en Servisch-Orthodoxe kerken voor ogen hebben gehad. Opvallend: IS zou ook een aanslag hebben gepland tegen het voetbalelftal van Israël. Dat speelde enkele dagen geleden een kwalificatiematch voor het WK in en tegen Albanië.

In Kosovo zelf zijn achttien mensen opgepakt. In Albanië en Macedonië nog eens zes. Dat gebeurde tussen 4 en 16 november. De verdachten zouden in twee aparte groepen hebben geopereerd onder leiding van twee Albanezen.

Meest gelezen