De Werf en Vrijstaat O. worden Kaap

Vanaf 1 januari werken kunstencentra De Werf (uit Brugge) en Vrijstaat O. (uit Oostende) samen onder de nieuwe naam Kaap. Kaap is het eerste regionale kunstencentrum van Vlaanderen. De twee kunstencentra trouwen midden december officieel in Oostende. Het huwelijksfeest volgt in Brugge.

Kaap is het eerste regionale kunstencentrum van Vlaanderen. Het wordt omschreven als "creatief kompas voor de regio, met grensoverschrijdende uitstraling", vandaar de Engelstalige baseline: creative compass.

Kaap heeft vier vaste toon- en werkplekken:

  • De Werf (Brugge)
  • Groenplaats (Brugge)
  • Vrijstaat O. op de zeedijk in Oostende
  • Nieuw in de artistieke werking is de residentieplek voor beeldende kunstenaars, Freestate Raversyde.


Op 16 en 17 december volgt het huwelijksfeest van De Werf en Vrijstaat O. Op 16 december zal burgemeester Johan Vande Lanotte de twee kunstencentra officieel huwen in de trouwzaal van Oostende. De dag nadien geeft Brugge een feestje voor publiek en artiesten.

Meest gelezen