Geert Bourgeois "verrast" door keuze Peeters voor Antwerpen

Vlaams minister-president en N-VA-kopstuk Geert Bourgeois zegt verrast te zijn door de beslissing van CD&V-vicepremier Kris Peeters om de stadslijst voor Antwerpen te trekken. "Ik ken Kris Peeters niet als iemand die betrokken is bij het lokale niveau, maar het is zijn keuze en het wordt spannend."

Kris Peeters kondigde vanmorgen aan dat hij de vraag van de Antwerpse afdeling van CD&V om in 2018 de Antwerpse stadslijst te trekken, aanvaard heeft. De federale vicepremier zal daarvoor van Puurs naar Antwerpen verhuizen.

Als lijsttrekker zal Peeters rechtstreeks concurreren met N-VA-burgemeester Bart De Wever. Die laatste heeft nog niet gereageerd op het nieuws, maar zijn partijgenoot Bourgeois reageert verrast.

"Ik ken Kris Peeters niet als iemand die betrokken is bij het lokale niveau, maar het is zijn keuze en het wordt spannend. De Antwerpenaar zal oordelen. De N-VA heeft daar een zeer goede burgemeester die van Antwerpen een veilige stad gemaakt heeft, een moderne stad, een welvarende stad. Het zal aan de Antwerpenaars zijn om te oordelen", aldus Bourgeois.

Meest gelezen