Herman Van Rompuy neemt nummer op met Dana Winner

Dana Winner heeft haar album, getiteld "Puur", opnieuw uitgebracht en er een nieuw nummer aan toegevoegd. Opmerkelijk is dat voormalig Europees president Herman Van Rompuy op dat nummer te horen is. Winner en Van Rompuy zingen samen tegen terreur in "Liefde wint altijd".

De aanslagen van 22 maart lieten een diepe indruk na op Dana Winner, zodanig zelfs dat ze er een nummer over wilde maken. Het werd "Liefde wint altijd" en daarvoor zocht ze een collega.

Uiteindelijk is het geen collega-artiest geworden, maar niemand minder dan een oud-politicus. "Herman Van Rompuy is de geschikte persoon. Hij heeft jarenlang in zijn functie de landen van de EU en de mensen van de EU moeten verbinden. Bovendien werkte hij vlak bij één van de plaatsen waar een aanslag gebeurde", legt Winner de samenwerking uit.

De bijdrage van Van Rompuy is het slotparlando. Hij zingt dus niet, maar leest een stukje tekst voor. Van Rompuy hapte meteen toe toen de vraag van Winner kwam. "Ik kan mij nog altijd niet realiseren dat in het metrostation Maalbeek, waar ik honderden keren geweest ben en nog altijd kom, zoveel mensen een zinloze en wreedaardige dood gestorven zijn. En wat mij vooral aanspreekt in het lied, is dat het enige antwoord op terreur en haat de liefde is… de liefde in al haar vormen. Die boodschap wordt uitgedragen in het lied", reageert hij.

De liedjestekst van Van Rompuy:

Je vroeg me: "Zeg me waar de bloemen zijn"

Maar je wachtte niet op het antwoord van mij

Want je wist nu dat er één ding bestaat

Dat sterker is dan alle haat en alle kwaad

Beluister en bekijk hier het nummer:

Meest gelezen