Jan Fabre volgt Jan Hoet op als curator in Oostende

Jan Fabre is aangesteld als curator van de tweede grote driejaarlijkse tentoonstelling in Oostende. De eerste editie van het event werd samengesteld door de overleden kunstkenner Jan Hoet. De espo "Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam" opent midden oktober 2017 de deuren.

De vzw De Zee heeft Jan Fabre gestrikt als curator voor de internationale tentoonstelling "Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam". "Het vlot" is de tweede editie van het event. De eerste editie werd samengesteld door Jan Hoet.

de 58-jarige Jan Fabre zal samen met co-curator Joanna De Vos de expo "Het vlot. Kunst is (niet) eenzaam" opbouwen. Op verschillende locaties in Oostende zullen projecten opgesteld worden.

Verspreid over verschillende locaties van de Belgische badstad vertrekt de dramaturgie van de tentoonstelling in het museum  Mu.ZEE vanuit het grondig onderzoek naar het "Vlot van Medusa" (1818) van Théodore Géricault en het utopische vlot van Jan Fabre "Kunst is (niet) eenzaam" (1986)".

Naast een historisch overzicht wordt aan hedendaagse kunstenaars gevraagd om aan de slag te gaan met de thematiek.

Meest gelezen