Leon de Winter stapt op bij De Bezig Bij na publicatie pamflet

De Nederlandse schrijver Leon de Winter is opgestapt bij zijn uitgever De Bezige Bij. Hij volgt het voorbeeld van zijn vrouw Jessica Durlacher. Durlacher stapt in april al op uit onvrede over de publicatie van "Pleidooi voor radicalisering" van Dyab Abou Jahjah. Dat boek is vandaag uitgegeven.

Het blijft rommelen bij de Nederlandse uitgever De Bezige Bij. Al maandenlang is de publicatie van het pamflet "Pleidooi voor radicalisering" van Dyab Abou Jahjah het voorwerp van een hevig debat.

Onder anderen Jessica Durlacher, Marcel Möring, Leon de Winter en Tommy Wieringa waren het niet eens met de publicatie van de "antizionist" Dyab Abou Jahjah. Durlacher en Wieringa kondigden voor de zomer aan dat ze opstappen bij De Bezige Bij.

Vandaag schrijft De Volkskrant in Nederland dat Leon de Winter het voorbeeld van zijn vrouw heeft gevolgd op de dag van de publicatie van "Pleidooi voor radicalisering" van Dyab Abou Jahjah. Ook John Irving stopt zijn samenwerking met De Bezige Bij.

Leon de Winter en John Irving zullen in de toekomst samenwerken met de uitgeverij Hollands Diep. Hollands Diep is de uitgeverij van de voormalige directeur van De Bezige Bij, Robbert Ammerlaan.

Meest gelezen