Leonard Cohen viel in zijn huis voor hij in zijn slaap stierf

De Canadese zanger en dichter Leonard Cohen (82) is blijkbaar nog gevallen de nacht dat hij stierf. Dat heeft zijn manager bekendgemaakt. Of de valpartij uiteindelijk geleid heeft tot de dood van Cohen is onduidelijk.

Cohen, bekend van klassiekers als "Suzanne", "Hallelujah", "Bird on the wire" en "I'm your man", stierf op 7 november thuis in zijn slaap. De familie maakte geen exacte doodsoorzaak bekend. 

Een week geleden -op 10 november- werd Cohen begraven in Montréal. "In aanwezigheid van zijn directe familie en goede vrienden is hij begraven in een eenvoudige kist, naast zijn moeder en vader", schreef zijn zoon Adam.

Er staat een herdenking gepland in Los Angeles. Cohens laatste (en 14e) plaat "You want it darker" dateert van vorige maand.

Meest gelezen