Michel Polnareff onthult nieuwe Manneken Pis-outfit

De Franse zanger Michel Polnareff is in Brussel om de nieuwe outfit van Mannenken Pis te onthullen. Het is al de tweede keer dat de fontein in de Eikstraat in Brussel aangekleed wordt in een outfit van zanger van "La poupée qui fait non".

De 72-jarige Franse zanger Michel Polnareff is in het land voor een optreden in Vorst Nationaal op vrijdag 18 november. Aan de vooravond van zijn concert heeft hij zijn fans begroet op het balkon van het stadhuis van Brussel.

De zanger van "La poupée qui fait non" onthulde ook een nieuwe outfit van Manneken Pis. Het plassende kereltje in de Eikstraat is aangekleed in een Polnareff-outfit, met een weelderige haardos en de hem kenmerkende witte bril. In 2007 werd Manneken Pis al eens uitgedost als Polnareff.

Icoon van de Franse rock

De Franse zanger Michel Polnareff is samen met zijn collega Johnny Hallyday een van de belangrijkste figuren van de yéyé-muziek uit de jaren 60. De yéyé is de de Franse variant van de rockmuziek.

In 1966 brak Polnareff door met zijn debuutsingle en grootste hit "La poupée qui fait non". Hij had ook succes met nummers als "Love me", "Je suis un homme" en "On ira tous au paradis".

De zanger staat bekend voor zijn extravagante shows en zijn opvallende voorkomen. Hij heeft zijn lange haren nooit geknipt en draagt steevast een zonnebril met een wit montuur.

Meest gelezen