Terreurverdachte Reda Kriket veroordeeld voor inbraken in Hasselt

Reda Kriket (34) uit Frankrijk is door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf voor een reeks inbraken in een appartementsgebouw in Hasselt. De man, die verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristische aanslag tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk, was -net zoals bij vorige zaken tegen hem- niet aanwezig. De strafrechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Op 11 december 2013 was Kriket vier flats in een gebouw aan de Herkenrodesingel in Hasselt binnengedrongen. Hij kon ruim 1.000 euro, juwelen, elektronica, laptops en kleding buitmaken. Een vijfde inbraakpoging mislukte. In een appartement had hij blijkbaar zijn DNA op een geldkoffer achtergelaten. Sinds kort worden DNA-gegevens in databanken uitgewisseld tussen België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Via die uitwisseling kon het in Hasselt aangetroffen DNA gelinkt worden aan zijn naam in Frankrijk.

In september dit jaar kreeg hij van de rechter in Brussel bij verstek drie jaar cel voor inbraken in Sterrebeek. Hij werd in juli 2015 op het terrorismeproces rond Syrië-ronselaar Khalid Zerkani tot 10 jaar cel veroordeeld. Toen werd er gedacht dat hij in Syrië zat, maar in feite zat hij in ons land.

Meest gelezen