The Jesus And Mary Chain brengt na 18 jaar album uit

De Schotse rockgroep The Jesus And The Mary Chain heeft na een ezelsdracht een nieuw album afgewerkt. De groep bracht zijn laatste album "Munki" uit in 1998. Een jaar later volgde de split. In 2007 was er de reünie en sindsdien werken de bandleden aan het nieuwe album, dat in maart in de winkelrekken zal liggen.
AP2007

De Schotse alternatieve rockgroep The Jesus And Mary Chain maakt rond de jaren 90 furore met de albums "Darklands", "Automatic" en Honey's dead". Hun door feedback gestuwde sound kon een hele schare fans bekoren.

In 1999 splitte de band rond de broers Jim en William Reid. The Jesus And Mary Chain had een jaar eerder het album "Munki" uitgebracht.

In 2007 legden Jim en William Reid hun muzikale meningsverschillen bij en volgde een comeback. De groep speelde op festivals als Coachella in de VS en vorig jaar nog de Lokerse Feesten in België en Best Kept Secret Festival in Nederland.

Sinds 2007 werkt The Jesus And Mary Chain aan een nieuw album, maar dat is niet van een leien dakje verlopen. "We dachten, we hebben wat nummers, dat zal vlot gaan. Maar al gauw begonnen mijn broer en ik te ruziën over details en dat escaleerde", zei zanger Jim Reid vorig jaar over het moeilijke creatieve proces dat de groep steeds doormaakt.

Nu heeft het label Creation Records aangekondigd dat het nieuwe album van The Jesus And Mary Chain volgend jaar in maart in de winkelrekken zal liggen. De titel van het album is nog niet bekend.

Meest gelezen