Trump denkt aan Romney voor Buitenlandse Zaken

Verkozen president Donald Trump zal dit weekend met zijn gewezen rivaal Mitt Romney praten. Volgens de nieuwszender NBC denkt Trump aan Romney voor de post van Buitenlandse Zaken.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Mitt Romney tijdens de campagne van dit jaar.

De verkozen president Donald Trump denkt intussen verder na over zijn regering. Volgens Amerikaanse nieuwszenders heeft Trump Mitt Romney in gedachten als minister van Buitenlandse Zaken.

Romney, de gewezen gouverneur van Massachusetts  was de Republikeinse kandidaat in 2012. Hij verloor toen de verkiezingen tegen president Obama.

In deze campagne was hij een van de felste critici van Trump. Hij verweet Trump "racisme", seksisme" en "vooringenomenheid", en beweerde dat er in de belastingaangiften die Trump weigerde bekend te maken een "bom" verborgen zat.

Giuliani

De voorbije dagen circuleerde ook de naam van oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani voor de functie van "secretary of state".

Wie ook minister van Buitenlandse Zaken wordt, huidig president Barack Obama had in Berlijn nog een boodschap voor zijn opvolger over de relaties met Rusland. "Ik hoop dat de nieuwe president constructief zal zijn, maar wel optreedt als dat land afwijkt van onze waarden en normen", zo zei Obama.

Meest gelezen