Wouter Beke: "We rekenen ook in 2019 op Kris Peeters"

"We rekenen ook voor de verkiezingen van 2019 op Kris Peeters." Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in "Villa Politica". De partij wil haar positie in de Scheldestad opnieuw versterken.

Kris Peeters heeft de vraag van het Antwerpse partijbestuur aanvaard om in 2018 lijsttrekker te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij vanochtend bevestigd op een persconferentie.

Zowel Peeters als partijvoorzitter Beke willen voorlopig niet ingaan op de concrete functie die de huidige vicepremier kan gaan vervullen in de stad.

"Kris Peeters heeft nog nooit zijn verantwoordelijkheid ontlopen, maar hij wil eerst de kiezer laten spreken", zei Beke daarover. "Hij zal in 2018 zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen, in Antwerpen rekent men dan op hem. Ik, en wij hier in Brussel, rekenen op hem in 2019."

Beke doelt op de verkiezingen die een jaar na de lokale worden georganiseerd, de federale en Vlaamse.

De eerste opdracht voor CD&V wordt de partij opnieuw op de kaart zetten in Antwerpen. In de Scheldestad presteert ze momenteel bescheiden in de peilingen. "We gaan er nu voor zorgen dat we opnieuw sterk staan in Antwerpen, dat we opnieuw relevant worden", aldus Beke.

Meest gelezen