"Het was een erg zeldzaam en mooi moment"

U heeft hem de afgelopen dagen wellicht zien opduiken op het internet en kreeg misschien onmiddellijk zin om terug te wuiven: een jonge zeehondenpup die u vanop het ijs van het Baikalmeer in Siberië lijkt toe te wuiven. "Lief zeehondje behaagt zijn fotograaf", blokletterden diverse nieuwsmedia. Die fotograaf, Alexey Trofimov, is alvast erg tevreden met het resultaat.

De foto is al enige tijd geleden genomen, maar het internet raakte nu pas gecharmeerd door "het wuivende zeehondje". Op nieuwswebsites The Telegraph en Daily Mail gaf Trofimov, een Russisch fotograaf, meer uitleg over dit bijzondere moment: "Om zeehonden te fotograferen zak ik naar hier te voet af. Zo slaag ik erin om zo dicht mogelijk bij hen te komen."

"Foto’s van zeehonden nemen valt eigenlijk nogal mee, maar om ze op het ijs van het Baikalmeer te fotograferen is heel wat moeilijker. Het heeft 3 jaar geduurd voor het me voor de eerste keer lukte."

"Ik ben blij dat ik deze opmerkelijke foto heb kunnen nemen. Zeehonden zijn sowieso erg op hun hoede en worden snel afgeschrikt. Maar als de zeehond dat niet is, dan wordt hij nieuwsgierig. Dat is wat met deze zeehond gebeurde. Het was in ieder geval een erg zeldzaam en mooi moment.”

Meest gelezen