Amazon gaat globaal met videodienst

Amazon, de grootste webwinkel ter wereld, maakt zijn dienst voor videostreaming in december wereldwijd beschikbaar. Bij de aankondiging van het nieuwe autoprogramma "The grand tour", met de sterren van het BBC-programma "Top Gear", stelt de webhandelaar dat het in "200 landen en gebieden" beschikbaar zal zijn. Verdere details maakte Amazon nog niet bekend.

Voorlopig is de videodienst van Amazon enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk en Japan. De dienst wordt aangeboden als onderdeel van het Primeabonnement, maar zou ook apart kunnen gekocht worden.

Videoplatformen Netflix en Amazon investeren dezer dagen massaal in eigen producties met sterren zoals Adam Sandler en Woody Allen.

Amazon strikte het voormalige presentatieteam van "Top gear" op BBC voor het nieuwe autoprogramma "The grand tour". Daarin maken Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hun wederoptreden.

Amazon gaat Netflix nu wereldwijd beconcurreren. Netflix is sinds het begin van het jaar in meer dan 190 landen beschikbaar.

Meest gelezen