Bereken hoeveel je kind waard is, als het in handen valt van criminelen

Child Focus lanceert een opvallende campagne, "Schat je schatje". Met een online tool kunnen ouders de commerciële waarde van hun eigen kind berekenen, als het in handen zou vallen van criminelen die kinderen misbruiken. Een confronterende actie om mensen te sensibiliseren dat misbruik en seksuele uitbuiting van kinderen ook bij ons voorkomen.

Wie denkt aan kinderhandel, denkt meteen aan Azië of Zuid-Amerika en grote criminele organisaties. "Maar het gebeurt ook dichter bij je bed, met kinderen die jouw zoon of dochter kunnen zijn", stelt de campagne.

"We willen de mensen bewustmaken dat het ook bij ons gebeurt en hen oproepen om iets te ondernemen en naar de politie te stappen, naar Child Focus te gaan of een andere hulpverleningsinstantie te contacteren", zegt Heidi De Coninck van Child Focus.

De tool geeft hypothetische bedragen, maar voor de schatting baseert Child Focus zich wel op tientallen bronnen. De waarde van het kind wordt bepaald door geslacht, leeftijd, huidskleur en haarkleur.

De campagne wordt vandaag gelanceerd op de Europese dag tegen seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen.

Meest gelezen