Ex-vriendje Bobbi Kristina Brown moet nabestaanden 33 miljoen euro betalen

De voormalige vriend van Bobbi Kristina Brown is veroordeeld tot een schadevergoeding van omgerekend ruim 33 miljoen euro. Nick Gordon is volgens de rechtbank in Atlanta, Georgia verantwoordelijk voor de vroegtijdige dood van de 22-jarige vrouw. De dochter van wijlen Whitney Houston en Bobby Brown werd in januari vorig jaar bewusteloos aangetroffen in haar bad. Ze overleed zes maanden later.
Gordon en Brown in gelukkiger tijden.
A2012

Bobbi Kristina Brown werd in januari 2015 bewusteloos aangetroffen in haar woning in een buitenwijk van Atlanta. Ze lag met het gezicht naar beneden gekeerd in haar bad. Gordon en een vriend van het koppel waren ter plekke toen de politie aankwam. Brown lag nog zes maanden in een coma voor ze uiteindelijk stierf.

Het overlijden van Brown was des te tragischer omdat het erg veel gelijkenissen vertoonde met de manier waarop haar moeder, zangeres Whitney Houston, drie jaar daarvoor was gestorven. Ook zij werd met het gezicht in een plas water in het bad van een hotel in Beverly Hills teruggevonden. Houston was in LA voor de uitreiking van de Grammy Awards. Ze had voor haar dood nog cocaïne gebruikt. Een autopsie toonde echter aan dat ze leed aan een hartziekte en dat haar dood een ongeluk was.

Ook Brown had die bewuste dag morfine, cocaïne, alcohol en pillen ingenomen. De familie van Brown verwijt Gordon dat hij haar de dodelijke cocktail toediende en haar daarna met het gezicht in het water legde. De autopsie kon echter niet bepalen of ze al dan niet vermoord was. De doodsoorzaak wordt nog steeds onderzocht.

Gordon en Brown kenden elkaar al heel lang. Nick Gordon was zelf wees en was door Whitney Houston grootgebracht. Hij gaf verschillende keren verstek tijdens de burgerlijke rechtszaak en was daardoor al bij verstek veroordeeld.

Meest gelezen