Familie Saelens ontkent dat ze het onderzoek naar de moord beïnvloedde

De familie van de vermoorde Stijn Saelens ontkent dat ze het onderzoek naar de moord heeft proberen te sturen. Gisteren liet ons duidingsprogramma "Terzake" bezwarend materiaal horen. De advocaat van de familie overweegt nu een klacht in te dienen.

De familie van het slachtoffer betwist het onderzoek gemanipuleerd te hebben. Gisteren liet ons duidingsprogramma "Terzake" afgetapte telefoongesprekken horen uit het onderzoek, waaruit dat zou blijken.

De verdediging van één van de verdachten in de moordzaak beweert nu dat de familie van het slachtoffer en haar advocaat het onderzoek naar hun hand wilden zetten.

Dat ontkent Jan Leysen, advocaat van de familie Saelens. Hij ziet de aantijgingen als een manier om de aandacht af te leiden. "Wat ik degoutant vind, is dat "Terzake" daaraan meewerkt", meent hij. "Dit mogen we niet laten passeren"

De advocaat overweegt nu om een klacht in te dienen. Hij wil eerst overleggen met zijn cliënten en raadsleden.

Meest gelezen