Koning Willem-Alexander zoekt een telefonist mét humor

Op het internet is een vacature verschenen van het Koninklijk Huis in Nederland. Koning Willem-Alexander blijkt op zoek naar een telefonist. Hij of zij moet alvast gevoel hebben voor "verhoudingen, discretie en humor". Wie interesse heeft, mag zich ook -en uiteraard- aan een "veiligheidsonderzoek" verwachten.

Dat Willem-Alexander bekend staat als een jolige en joviale koning wisten we al langer, maar nu verwacht hij blijkbaar hetzelfde van zijn personeel. Sinds gisteren staat een vacature online voor een halftijdse job als telefonist in Den Haag.

Hij of zij "bedient de telefooncentrale, draagt zorg voor een correct en afgeschermd telefoonverkeer en verricht overige (administratieve) werkzaamheden". Werken 's avonds en in het weekend of op feestdagen hoort erbij. Belangrijk voor de job zijn "een gevoel voor verhoudingen, discretie en humor". In ruil krijgt u een brutosalaris van maximaal 2.642,39 euro, een vakantietoelage en eindejaarsuitkering.

Ook Buckingham Palace zet al eens een vacature online als de Queen op zoek is naar, bijvoorbeeld, een butler. Ook van hem of haar wordt "discretie en enige flexibiliteit" verwacht, maar "humor" is evenwel nog geen extra troef.

Meest gelezen