Moslimprediker Jean-Louis Denis krijgt lagere straf in beroep

Het hof van beroep van Brussel heeft de straf van moslimprediker Jean-Louis Denis verminderd van 10 naar 5 jaar. Volgens het hof is het niet bewezen dat Denis de leider was van een terreurgroep. Denis zou deel uitgemaakt hebben van een netwerk dat Brusselse jongeren ronselde om in Syrië te gaan vechten.

Het hof van beroep van Brussel heeft moslimprediker Jean-Louis Denis veroordeeld tot 5 jaar cel voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

In eerste aanleg was de man veroordeeld tot 10 jaar cel. Toen achtte de rechter het bewezen dat hij de leider was van een terroristisch netwerk dat Brusselse jongeren ertoe aanzette om in Syrië te gaan strijden.

Denis' vrouw werd net als in eerste aanleg vrijgesproken. Het openbaar ministerie had voor het hof van beroep 15 jaar cel geëist.

"Het is waar dat ik een fundamentalistisch discours heb, dat ik een provocateur ben, maar ik ben geen terrorist. Ik heb nooit opgeroepen om één burger, één onschuldige te doden", verklaarde Denis zelf tijdens het proces.

Meest gelezen