Nog 3 kinderen in ziekenhuis door voedselvergiftiging op sportkamp

In het complex van Sport Vlaanderen in Blankenberge is afgelopen nacht het medisch interventieplan afgekondigd. 25 kinderen en twee begeleiders zijn naar het ziekenhuis overgebracht door een voedselvergiftiging. Drie kinderen en een begeleidster moeten ook vandaag nog even ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Allen hadden braakneigingen en last van buikgriep. In totaal waren zo'n 103 leerlingen, zowel van de basisschool Sint-Lutgardis uit Brasschaat en de Gemeentelijke Basisschool Vlierzele uit Sint-Lievens-Houtem, op sportkamp in Blankenberge.

Heel wat kinderen werden in de loop van de nacht ziek en de situatie werd steeds ernstiger, zodat omstreeks 2 uur het medisch interventieplan werd afgekondigd. Zowel het Rode Kruis als ziekenwagens uit de hele regio reden van het sportcomplex in de Koning Boudewijnlaan af en aan richting de ziekenhuizen van Blankenberge, Knokke en Brugge.

Rond 3 uur was de situatie onder controle. Mogelijk hebben de kinderen het norovirus opgelopen. De oorzaak van de plotse maag-darminfectie wordt nog onderzocht door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Wat de leerlingen precies hebben gegeten, is niet duidelijk. Normaal gezien zouden de kinderen vandaag naar huis vertrekken.

Meest gelezen