PostNL herhaalt: "Niet praten met Bpost over fusie"

PostNL wil nog steeds niet praten over een fusie met Bpost. Dat laat het Nederlandse postbedrijf weten nadat de Belgische collega's daarover voor de derde keer contact hebben opgenomen met hen. De prijs en de controle van de Belgische overheid blijven het grootste probleem.

Bpost stuurde gisteren een brief naar PostNL, waarin het bedrijf nog eens aandringt om samen te zitten over een mogelijke fusie. Het was al de derde keer dat de Belgen de Nederlanders proberen te overtuigen. 

Het gesprek zal er niet komen, benadrukt PostNL. In een persbericht laten de Nederlanders weten dat ze bij hun standpunten blijven en dat er geen gesprekken komen met de Belgische collega's.

De Nederlanders wijzen ook nu naar de prijs die volgens hen te laag is en bovendien vrezen ze de inmenging van de Belgische overheid in een Nederlands postbedrijf. "We hebben vertrouwen in de zelfstandige strategie van PostNL. Die is en wordt succesvol uitgevoerd en resulteert in verbeterde resultaten."

Minister van Telecommunicatie Alexander De Croo (Open VLD) liet eerder op de dag al weten zich niet te willen moeien met de onderhandelingen. Volgens hem is Bpost hoe dan ook een zelfstandig bedrijf. "De gesprekken gaan tussen twee autonome bedrijven, daar moeten wij als politiek niet in tussenkomen", zegt hij. "Er is meermaals vanuit Nederland gevraagd om dat wel te doen, maar zo werkt dat niet bij ons."

Meest gelezen